Leiding zonder morele basis?

Vrouwen die zich tegen Trump verzetten hebben een ‘Pussyhat’ actie: ze breien voor elkaar een roze muts.

Wat mij nog het meest verontrust in de politieke ontwikkelingen in het westen, is dat er een leider is bij wie het morele besef ontbreekt. Merkel geniet vertrouwen omdat duidelijk is dat haar handelen is gebaseerd op een ferm christelijk moreel besef. Het belang van haar eigen positie komt secundair.
Bij Trump is zijn eigen positie belang 1 t/m 10.

Ik ben bang dat Trump, als hij de kans krijgt, met een gevoel van macht rustig de knop voor het gebruik van zijn ‘nukes’ indrukt, zonder enig besef dat hij daarbij miljoenen, ja miljoenen! de dood injaagt en de aarde met radioactiviteit vergiftigt. Hij zal zich hoogstens afvragen of het al of niet zijn populariteit zal beïnvloeden.
Echt meeleven heeft hij gewoon niet. Als hij troost gaat bieden aan slachtoffers van rampen koestert hij zich in zijn eigen warmte, genietend van de dankbare reacties.
Een moreel besef ontbreekt. Zijn oriëntatie is of iets goed of slecht is voor Trump. Zijn geestelijke leider (Ds. Norman Vincent Peale) bevorderde zelfpromotie: ‘Every day, in every way, I am getting better and better’ (and richer). Trumps hele geschiedenis laat dit gebrek aan compassie zien.
Ik laat andere politieke leiders in de wereld even buiten beschouwing, wij hebben met het westen te maken. Wat doet het met de moraliteit in een samenleving als de leider dit fundament gewoon niet heeft?

foto: Ik ben solidair met de ‘Pussyhats’ beweging in de V.S. van vrouwen tegen Trump

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *