Exposities

Dudok gemeentehuis Hilversum
mei – juni 2012

Oosterkerk, Haarlem
december 2009 – februari 2010
Zomerkade 165
2032 WC Haarlem
tel. 023-5352777

Ontmoetingskerk, Haarlem
september – december 2009
Frankrijklaan 4
Haarlem

Het Vierkante Ei 2009

Elke 2 jaar houden de Volkskrant en 6 grote musea een wedstrijd voor amateurkunstenaars. Dit jaar namen ruim 3000 inzenders deel. 200 werden daaruit gekozen voor de volgende ronde, en het is natuurlijk een hele eer dat het ‘schilderij’ Stonehenge bij de uitverkorenen behoorde.

Op 25 april togen we naar Het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem voor de volgende ronde. Het museum ligt sprookjesachtig hoog boven de Rijn waarover je een prachtig uitzicht hebt. Er waren die dag 4 ronden. Wat een sfeer, al die mensen die daar stonden met hun ingepakt werk en spanning op het gezicht, te wachten tot het hun beurt was. Mijn ronde werd gewonnen door een heel indrukwekkend, ruim een meter hoog, portret in blauw en groen van Hugo Claus. Het was zeer verdiend, de hele groep kon die keuze heel goed begrijpen. T.z.t. kiest men een enkel schilderij als winnaar van alle winnaars van voorrondes. Die verkiezing wordt op tv uitgezonden. Het was een spannende en ook bevredigende ervaring. Over 2 jaar doen we weer mee!!

De Heul – De Palmpit, Bussum

maart – april 2009
kijk pijl hier voor foto’s van de opening.
Op 8 mei worden de twee zijzalen in de Heul (onder verantwoordelijkheid van de Palmpit), Koekoeklaan 3, Bussum, leeggeruimd. Daar komt een expositie van kunst van allochtone vrouwen. In de grote hal hangen mijn grote stukken, en deze blijven daar voorlopig hangen, op verzoek van de bewoners. Zij zeggen daar veel pleizier aan te beleven, en dat wil ik graag honoreren. De kleinere stukken uit de zijzalen gaan dus weer naar Lindelaan 20, Bussum.

Dubbelexpositie bij Casca en in zorgcentrum Overbos, Heemstede
oktober – november 2008
kijk pijl hier voor foto’s van de opening

Wilhelminakerk, Bussum
oktober 2005

UMCG, Groningen
juli – augustus 2005

Aatelierroute bij Nelissen en in het Ericahui, Bennekom
april 2005

Uit het gastenboek

Bij de verschillende exposities van de tekstiele, abstracte schilderijen lag het gastenboek. Hieronder een greep uit de reacties in dat boek:

In Bennekom
‘Verassend, heel knap’ Ben Hofstra ‘Inspirerend, heel leuk’ Ymie Pape-Jager
‘Ik ben onder de indruk, heel mooi’ Pauline Westra
‘Heel erg mooi werk’ Jan Hendrik en Neeltje Rozens
‘Wat een verassend mooi werk, ik wordt er erg hebberig van’ Hans Hilleris Lambers
‘Prachtig werk Liebje, heel indrukwekkend en het spreekt ook het hart aan’ Annemarie Hilleris-Lambers
‘Fantastisch’.

In het UMCG Groningen
‘Ik vond het een heel leuke, originele expositie. Ik hoorde andere mensen zeggen: het is net verf’ Hedy Frakking
‘Groningen was geen openbaring in die zin, dat meerdere werken me al bekend waren. Twee ervan vind ik schitterend: Licht (C 4) en Naar Turner (A4, mede omdat de vormen in het werk zo verschillend waren. Heerlijk om te zien’ Willem en Willemijn van Asbeck-van Dorp.

In de consistorie van de protestantse kerk in Bussum
‘Liebje deze tentoonstelling is het waard gezien te worden. Aandoenlijk de tuin voor Frido (B17) en de Waterlelies van Monet (A1). Ook de rode bloemen (B12), heel vurig, perfect. Ik ben blij ze gezien te hebben’ Marjan Derksen. ‘Kunstig, kleurrijk werk’ Barbara van der Meer
‘Heel erg boeiend, ook juist de mystieke kant van de beelden (water, licht/donker, bewegingen) zo dicht bij de bijbelse grondwaarden. Prachtige kleuren! Ik hoorde ook andere opmerkingen. Het schilderij Licht vond iemand zo somber. Het abstractieniveau is voor sommigen te moeilijk. –Doe mij maar een landschapje met een kerkje…’ Henk Kuylman, die de tentoonstelling organiseerde.

In Het Overbos in Heemstede
Titel ‘Dromen van Liebje Hoekendijk’ We zijn inmiddels beland aan het einde van 2008.
‘Dromen zijn geen bedrog’ Jan Nieuwland.
‘Geweldig mooi” Ben Hoekendijk Zoiets hadden wij nog nooit gezien. Vooral het Licht (C4) trok mijn speciale aandacht’ Bram Schoots van SWP Books
‘Proficiat Liebje, wat een geweldige collectie’ Rob van der Poel van SWP Books
‘Ik heb genoten van uw mooie werk’ Mieke Verwer
‘Heel creatief, kleurrijk en kunstig’ Sharanna
‘Mooi expressief werk, prachtige kleurencombinaties’ Sabina van der Hem
‘Geweldige expositie! Ben zelf in Stonehenge geweest maar wat een sfeer! Goed getroffen’ (B 2) M. de Vries
‘Geweldig en prachtig om met z.g. restmateriaal dit te kunnen maken. Alle lof’ H.Borst
in een woord: WOW!’≠
‘Behalve je mooie werken ben ik ook geraakt door jullie persoonlijkheden. Bedankt voor het mooie voorbeeld. Ik kan haast niet wachten tot ik zelf ‘oud’ ben. Ik wens jullie nog vele mooie dromen toe’ Katinka Verdonk, initiatiefnemer van de tentoonstelling (ze spreekt hier ook over de partner, Joos Korporaal)