De Kinderwet

Personen

  • Fiona Maye, rechter familierecht. 59 j.
  • Jack Maye, echtgenoot, 60j
  • Melani, ‘geliefde’ van Jack, 28 jaar
  • Nigel Pauling, assistent van Fiona
  • Marina Green, Maatschappelijkwerkster

Algemeen: het verhaal wordt consequent verteld in de eerste persoon, gezien dus vanuit Fiona. We zien zowel haar scherpe verstand, waarmee ze vernuftige en weloverwogen vonnissen formuleert; als haar emoties in haar persoonlijke leven. Ze is daarbij strikt eerlijk tegenover zichzelf. Als haar man haar verwijt dat ze haar speelsheid heeft verloren, moet ze erkennen dat hij gelijk heeft, hoezeer zijn verwijten haar ook kwetsen.

De beschrijvingen van de omgeving zoals de plechtige omgeving van de Londense wijk waar het gerechtshof is, als de sfeer en geur van het ziekenhuis (ik vindt het daar fijn, ik werd daar als kind verwend), en de omgeving van NewCastle zijn beschreven met Fiona’s gevoelens van dat moment. De sfeer is telkens mooi getroffen.

Zoals het verhaal zich ontwikkelt, worden de beschrijvingen van de rechtszaken van de rechtspraktijk ons verteld, telkens onderbroken door ontwikkelingen in haar relatie(s) en gevoelens. In beide gevallen is er sprake van een ontwikkeling. Dat maakt het boek spannend om te lezen.

Aangezien iedereen zelf het verhaal in chronologische volgorde heeft kunnen lezen, ga ik in deze bespreking deze twee gebieden apart beschrijven.

Lees het hele document in Word >

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *